Bild på Patrik Lindstedt

Långlöpargrupp

Tjo vad det var livat med redcord i gymmet

2017-09-18 | Marianne Fricke Stjernström

I lördags inleddes träningen med en genomgång av redcord. Ett redskap som hänger vid ytterdörren i gymmet som kan hjälpa löpare (och andra med förstås) att hitta och träna obalanser i kroppen. Mia Edvardsson som har rehab och träning som yrke, och ofta följer med klubbens trupper på olika mästerskap för att massera, visade hur redskapet fungerade.


Klubben köpte in redcord för några år sedan efter entusiastiska diskussioner. Du måste ha sett de röda trådarna hänga i gymmet precis vid ytterdörren. Genom att göra olika övningar i dessa rep är det lätt att hitta obalanser i kroppen. Obalanser som kan leda till skador.

Genom att träna regelbundet i redcordbanden är det lätt att träna upp den svagare muskulaturen. 

Mia Edvardsson, som springer med oss nu och då, är - utbildad hälsopedagog på GIH och jobbar med idrottsmassage och träning - visade övningar. Alla fick testa. Hon gav oss dessutom övningar på papper. De finns nedan på länken.

- Om det finns önskemål kan jag komma tillbaka någon gång efter jul, säger Mia som tänker att när man väl har testat och börjat använda redskapet kan det dyka upp frågor.

Efter genomgången sprang vi tusingar i Grimsta och några som satsar på Lidingö sprang en sista rejäl repa i spåren. 

På länken till redcord står mer att läsa om redskapet. Ett komprimerat paket kostar omkring 1000 kr om man vill köpa hem. I gymmet går det bra att träna också. Långlöpargruppen har bokad tid lördagar 9:30-12. Det betyder att vi långlöpare hinner med ett litet pass före själva löpningen och att det går bra att använda redcorden i gymmet under den vanliga träningstiden - vid rehabträning till exempel. 

Redcord Sverige >>>

Redcordövningar >>>


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se