Bild på Angelica Bengtsson

Långlöpargrupp

Winterrun i fyrverkeri och rök

2016-02-04 | Carl Lernberg

Carl Lernberg sprang årets första tävling. Winterrun. Med väggande mördarbacke i mörkret.

En lite smågrinig race-rapport från WinterRun Stockholm 30/1

Strax innan starten vid Sollidenscenen brände de av fyrverkerier, vilket många trodde var startskottet, så det blev lite oro i ledet. Efter riktiga startskottet påbörjade vi första 5-kilometersvarvet genom att springa ner för backen vid lilla entrén och sedan till vänster och ut. Svårt att utnyttja nerförsbacken eftersom sikten var begränsad och det fanns grus.

Sedan gick banan utanför Skansen ner mot Djurgårdsbrunnsviken, via några inte alltför tuffa backar. Hela banan var kantad av stämningsfulla marschaller, men de räckte inte för att få fullgod syn och man drog i sig en del rök från dem. I och med mörkret hade jag knappt någon uppfattning om tempot. Vid Djurgårdsbron blev det skarpt till vänster in på Djurgårdsvägen och enda bort till Skansens bergbana. Där väntade en brant mördarbacke som gick enda upp till de gamla kvarteren där man sprang på runda kullerstenar, vilket var lurigt och svårt.

På Skansen gick banan ungefär någon kilometer i närheten av Bollnästorget och tillbaka till Solliden. Därefter påbörjades andra varvet. Jag hade tappat några löpare framför, så jag sprang i princip själv bort mot Djurgårdsbron och den här gången blev jag bländad och sprang rätt in i en buske. På Djurgårdsvägen började jag känna mig riktigt trött och strax innan Bergbanan, i närheten av Ulla Winblad och Godthem, höll jag på att bli påkörd av en Mercedes (var bilföraren ofokuserad efter all plankstek? :).

I mördarbacken väggade jag totalt. Gick nästan i slutet av backen och kullerstenarna blev riktigt jobbiga på spaghettiben. Efter Bollnästorget försökte jag ta mig i kragen för att åtminstone springa normalt, om än utan någon riktig spurt. Till slut i mål där en Icebug-buff och en mugg blåbärssoppa väntade. Det här var det svåraste 10-kilometerslopp jag sprungit, absolut lurigare än Midnattsloppet! Stämningsfullt och kul (bortsett från mjölksyran), men jag borde tagit med mig pannlampa!


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se