Atlas. Fotograf Sofia Boman

Väldigt bra förstadag på Mångkamps SM

2021-08-07 | Magnus Wickert

Fredrik Samuelsson leder efter dag ett och har så här långt gjort sin bästa tiokamp för året med ca 50 poängs marginal.  Det kan leda till en slutsumma på drygt 8000 poäng och ett sjätte SM guld i tiokamp på söndagen. I damklassen ligger Amanda Holmberg tvåa efter en jättefin inledning med bland annat årsbästa på 100m häck.

I damklassen har Amanda sällskap i topp 6 av Clara Fallenius (4:a endast 10 poäng från bronsplatsen och Laura Fodor (5:a) som båda två gjort en stabil första dag med resultat på persnivå. 

Trea I P16 ligger Erik Larripa Taxell efter en riktigt fin första dag. Framför allt stavhoppningen gav pluspoäng och det var inte långt bort på ännu högre höjder. 

I M22 ligger Simon Thor fyra och har starka grenar dag två och därmed också goda förhoppningar om avancemang.  Simon är även åtta i manliga klassen tätt skuggad av Gabbe Heen som nu gör sin första riktiga tiokamp efter grenbytet.

Fyra ligger även Linus Jonsson i P17 och tillsammans med träningskompisen Elias Boman inleds imorgon jakten på pallplatserna. Elias noterade ett jättepers i spjut med över 7m marginal. Båda två har flera fina grenar under söndagen att plocka poäng i.

Tyvärr drabbades vi också av en del strykningar under andra halvan av dagen då Klara Rådbo, Vincent Arousell, Jonatan Håkansson och Karl Zuber avbröt sitt tävlande

Första start imorgon kl 09,00 på Ljungby arena

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se