Fotograf Sofia Boman

USM JSM Mångkamp dag 1

2019-09-14 | Magnus Wickert

Det ska vara omöjligt, det borde vara omöjligt, men trots det leder Linus Jonsson P15 mångkampen efter dag 1.TROTS en sk nolla i stavhoppet och därmed utan poäng i den grenen. Riktigt bra resultat på häck, diskus och spjut bäddade för ledning i sammandraget. Med tanke på att både Linus och ytterligare tre i truppen drabbats av förkylning under sista veckan är vi jätteglada över första dagens resultat.Träningskompisen Elias Boman ligger trea totalt efter framför allt jättepers i spjut med över 4 meter.

I F19 leder Klara Rådbo efter dag 1 inte riktigt 100p före MAIs Angie Richmore. Klara har så här långt gjort en stabil serie där kula kanske är dagens bästa resulat. På 200m drabbade alla av den kraftiga vinden i kurvan och noterade rejält sämre tider än vad normalt är fallet.

Elias Lind i P16 har även han stått för en riktigt stabil serie och ligger 5a totalt. Framför allt nya perset i stav på 3,64 och avslutande 300m 38,63imponerar.

I F16 har vi hela tre aktiva. Clara Fallenius ligger bäst till efter dag 1 på en tredje plats endast 81 poäng från tätpositionen. Laura Fodor ligger just nu åtta men det skiljer bara 133 poäng till tredjeplatsen. Och Laura kan plocka mycket å avslutande 800 imorgon om allt stämmer. Marika Åstrand har noteraat årsbästa eller i paritet med årsbäst i samtlig grenar.

Alla resultat

Imorgon startar tävlingarna redan 9,15 för vår del och avslutas strax efter klockan 17. Uppföljande nyhet kommer under kvällen.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se