Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

U23-EM dag 1 - Sååå nära för Amanda i motvind

2019-07-11 | Bengt Alfredsson

I dag inleddes U23-EM i Gävle, Hässelby hade tre aktiva på plats.

Sååå nära för Amanda
100 m häcklöparna i det fjärde försöksheatet mötte en vägg på 4.1 m/s.  Amanda Hansson hade bana fem och var bra med första halvan men sjönk sedan tillbaka trots ett tekniskt till syns felfritt lopp. Hon blev till slut femma – bara fyra hundradelar från fjärdeplatsen som innebar avancemang till semi på placering. 
     
Offensiv satsning av Astrid på 800 
I kvinnliga 800 m-försöken sprang  Astrid Rosvall i de andra heatet. Efter 400 meter gick hon på offensiven, passerade två tjejer och var med i kampen om finalplatserna med tvåhundra kvar. Det blev till slut en femteplats i heatet på 2:09.27, knappt två sekunder från personligt.

Tufft motstånd i spjut
Jakob Samuelsson nådde inte riktigt fram till längderna över 70 meter han tidigare presterat, nu blev det 67,87 i försöksomgången. Två man över 80 meter och tolv stycken över 70 meter, spjut är en tuff gren.

Kommentar på friidrott.se.
I manliga spjutkvalet inledde Hässelbys Jakob Samuelsson med ett misslyckat där han medvetet trampade över följt av 67.87 i andra och ogiltigt i tredje. Därmed slutade han åtta i första kvalgruppen och resultatet kommer sannolikt inte att räcka till final. 

Friidortt.se >>>


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se