Fotograf Sofia Boman

Summercamp på IP för tredje året i rad

2019-07-22 | Amanda Sandberg

Hässelby IP var under vecka 28 bas för Summercamp 2019 som i år anordnades av Brommapojkarna i samarbete med HSK Friidrott och Blackebergs basket. Tidigare har stadsdelen stått som arrangörer men i år var Staden endast med på ett hörn och bidrog med ferieungdomar som var med och jobbade på lägret. 

Summercamp är ett socialt koncept som innebär att barnen får testa på ett antal olika idrotter genom närliggande klubbar. Målet är att barnen ska ha sysselsättning under sommaren, på en en plats för integration och inte minst motion. Liksom tidigare år var de samarbetande idrottsparterna vi från HSK Friidrott, IF Brommapojkarna och Blackebergs basket. Ett 50-tal glada barn i åldrarna 8-12 deltog under veckan som bjöd på skratt, skoj och mestadels fint väder. 

 

Dagarna var uppdelade i för- och eftermiddagspass så vardera barngrupp hann med 2-3 pass friidrott. Barnen fick testa i princip alla olika friidrottsgrenar - till och med stavhopp - som var mycket uppskattat. När vi sedan visade ett klipp av Duplantis 6,05-hopp och Holms 2,40-hopp under rasten stod barnen förundrade med hakorna i marken. Förhoppningsvis har vi lyckats inspirera och rekrytera några framtida friidrottare.  De relativt små grupperna och det generösa antalet ledare resulterade i bra sammanhållning och en härlig stämning.

 

Lägret avslutades på fredagen med en 7-kamp, sol och glass innan barnen på eftermiddagen lämnade IP trötta, nöjda och fyllda av längtan till nästa års Summercamp.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se