Nora Lindahl, UEM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Spjutträff i Sätrahallen

2016-01-28 | Simon Litzell

Den 21 Januari var jag, Simon Litzell, och cirka 10 andra spjutkastare på plats i Sätrahallen för utvecklingsträff tillsammans med respektive hemmatränare och de ansvariga för spjutträffen (Kari Kiviniemi, Lasse Haka och Anders Borgström).

Under det första passet var det mycket rörlighetsövningar samt spjutlöpningar. Och under eftermiddagspasset var det dags för kastpass där Anders Borgström filmade varje kast. Det var mycket roligt, och jag tyckte själv att det såg väldigt bra ut för alla, särskilt eftersom att det fortfarande är så tidigt på säsongen.

Vi fick alla ett kast vardera analyserat efter kastpasset där alla hemmatränare fick vara med och komma med tips efter att ha sett resultatet, samt att Anders Borgström satte ut kastvinklar och gav personliga tips vad respektive kastare bör förbättra/jobba på. Träningspasset dagen efter stod grenspecifika styrke- och rörelseövningar på schemat, det tyckte jag var väldigt matnyttigt och lärorikt då det börjar bli högtid den här tiden på året att börja med lite mer grenspecifika övningar istället för att bara spendera en massa tid i gymmet och lyfta tungt.

Tobias Hein, biomekaniker från Göteborgs universitet, höll dessutom föredrag om biomekaniska analyser och grenen spjuts fysiska och tekniska krav.

 /Simon Litzell


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se