Linn Adolfsson, USM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Sex medaljer andra dagen på SM

2021-08-29 | Magnus Wickert

Andra dagens SM avgjordes i gråmulet blött väder och Borås visade verkligen varför man är Sveriges regnigaste stad. Men ingen blöta i världen stoppar våra friidrottare från jättefina prestationer. Simon Pettersson visade i regnblöt ring med risk för vattenplaning att det går visst att kasta långt. Simon tog silvret efter Daniel Ståhl, dvs en kopia på OS finalen. Simon ville mer. och längre men vädret satte stopp. 

Det blev fler silver under lördagen då Sandra Knezevic utmanade Moa Hjelmer om titeln sverige snabbaste kvartsmilare. Det var mindre än två tiondelar som skiljde i mål och kommande helg kan det mycket väl vara omvänd ordning på bästa svenska i Finnkampen.

Herrarnas stav avgjordes i för stavhoppare riktigt usla förhållanden med regn och sidvind. Nu är ju inte Fredrik Samuelsson stavhoppare i grunden utan mångkampare som alltid tar det som det kommer. Till lut blev Fredriks 4,77 i första avgörande för att ta hem silvret och karriärens första SM medalj utomhus. 

På herrarnas 3000 hinder blev det en rafflande uppgörelse där tre man slogs om silver och brons. Starkast i den matchen var Axel Djurberg som obevekligt drog ifrån på slutvarvet efter smart löpning. 

Caroline Högardh var länge med i fronttrion som drog i hinderloppet. Det var under de sista två varven som det blev svårare att följa med och Carro tvingades släppa men bronset var aldrig hotat.

Amanda Hansson avslutade dagens medaljskörd med att ta hem bronset på 100 häck för damer. Amanda som så sent som förra helgen var högst osäker på start jublade nu över sitt brons.

Efter två dagar ligger vi tvåa både bland damer och herrar och det kan mycket väl betyda att vi går mot att vara bästa klubb totalt denna helg.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se