Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Sarah Lahti skadad

2016-12-01 | Anders Olsson

Sarah Lahti är skadad. Årets löparkomet missar därmed både terräng.EM i början av december och inomhus-EM i mars. Hon koncentrerar sig istället på utomhus-VM i London i augusti.

Det är en ryggskada som besvärar Sarah, som bor i Holland under vinterhalvåret. Efter besök hos en ansedd holländsk idrottsläkare har Sarah fått beskedet att hon har en stressfraktur i ryggen och nu måste vila från all löpning fram till nyår. Sarah kan dock köra alternativ träning, till exempel vattenlöpning, och hon tror inte att skadan kommer att betyda något när det gäller VM.

Sarah är däremot besviken att hon missar terräng-EM. Det var där som Sarah hade tänkt avsluta sin juniorkarriär. På Europeiska friidrottsförbundets hemsida har 22-åriga Sarah nämnts som favorit i 22-årsklassen.

Sarah hoppas vara igång med löpträningen igen i februari, men har ändå bestämt sig att avstå från vinterns inomhustävlingar för att slippa riskera skadeproblem genom att springa på de korta inomhusbanorna med tvära och docerade kurvor.

I normalt slag skulle Sarah vara ett starkt kort på 3 000 meter, en distans där hon är obesegrad inomhus de senaste åren.

Sarah hoppas istället komma igång med tävlandet i vår när det blir dags för landsvägslopp.

Sarah Lahtis stora mål 2017 är givetvis VM som avgörs i London första veckan i augusti. I det mästerskapet hoppas Sarah, som nästa år går upp i seniorklassen, kunna förbättra sin tofte plats på 10 000 meter från OS i somras.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se