Fotograf Sofia Boman

Sarah Lahti på svensk rekordtid i Berlin

2016-10-09 | Marianne Fricke Stjernström

"En mycket meriterande seger" skriver Marathon.se om Sarah Lahtis seger på The Great 10K i Berlin. Tiden 31.57 är under Isabellah Anderssons svenska rekord på 32.24 från 2009. Men om det är svenskt rekord är ännu oklart. Meraf Bahta har en bättre, men ännu inte godkänd, tid från en tävling i mars. 

Marathon. se berättar att Meraf Bahta noterade 31.26 från ett lopp i Casablanca i mars, men den tiden har fortfarande inte godkänts som svenskt rekord. Flera av tätlöparna fick sina tider i detta lopp underkända eftersom det visat sig att de inte sprungit 10 000 meter. Svenska friidrottsförbundet har ännu inte fått någon dokumentation från arrangören i Casablanca som visar hur långt Meraf sprang.

 


Sarah Lahti på loppet i Berlin.

 

- Jag var lite osäker på formen, men jag trodde att jag skulle kunna springa fort idag, berättar Sarah Lahti på Marathon.se. Sarah vann damklassen med drygt en minuts marginal.

Nu är det meningen att den 21-åriga Sarah ska satsa på terrängsäsongen där terräng-EM i Chia i Italien den 11 december är den viktigaste tävlingen. Där väljer hon att starta i 22-årsklassen i terräng-EM eftersom det nu är sista chansen för henne att tävla i äldsta juniorklassen i detta mästerskap.

Läs mer på Marathon.se

Läs mer på friidrottaren.com


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se