Axel Djurberg, Nordisk 2023. Foto Deca Text&Bild

Ny nordisk maratonmatch - 2 av 4 uttagna från HSK

2015-03-17 | Marianne Fricke Stjernström

För första gången ska Asics Stockholm Marathon inkludera en nordisk landskamp. Både i lag och individuellt. Till laget när Sverige möter Finland, Norge och Island i maratonmatchen har ännu så länge fyra personer valts ut att representera Sverige, bland annat Isabellah Andersson och Louise Wiker från Hässelby SK.

Asics Stockholm Marathon, en tävling som Hässelby SK arrangerar tillsammans med Spårvägens FK, går den 30 maj 2015 för den 37:e gången. Som vanligt förläggs SM i maraton i samband med tävlingen och nu i år för den allra första gången hålls även en nordisk landskamp.

Varje land: Sverige, Finland, Norge och Island får starta med upp till fem löpare för män respektive kvinnor, varav de tre bästa räknas i lagtävlingarna. Individuellt prisas de sex främsta.

Långlöparnas landslagsledare Stefan Olsson har presenterat de fyra första som ska tävla för det svenska landslaget. Tre kvinnor och en man. 

Isabellah Andersson (Hässelby), Annelie Johansson (Hälle), Louise Wiker (Hässelby) och Fredrik Johansson (Ullevi):

- En fantastisk satsning som Asics Stockholm Marathon gör på en nordisk maratonlandskamp. Det är min absoluta ambition och förhoppning att vi ska ställa två starka lag på benen! Vi laddar för att vinna båda klasserna och visa vilket land som har de bästa maratonlöparna i Norden, förklarar Stefan Olsson på friidrott.se.

– Kul att Isabellah verkar vara på gång. Träningen har gått bra den senaste tiden. Hon är ju den kanske största profilen i ASICS Stockholm Marathon genom alla år, säger han till marathon.se.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se