Fotograf Sofia Boman

Nätutbildning för friidrottsföräldrar

2017-10-13 | Marianne Fricke Stjernström

Som förälder till en ny friidrottare kan det vara lite svårt att orientera sig. Hur går tävlingar till, vad kan krävas av mig som förälder och hur kan jag bidra i föreningen? Frågorna kan vara många. Svensk Friidrott har tagit fram en webbaserad utbildning för föräldrar till nyblivna friidrottsbarn.

Själva utbildningen tar 2-3 timmar att genomföra och genomförs som självstudier på distans. Det enda som behövs är en dator med hyfsat snabb internetuppkoppling.

Med föräldrautbildningen får alla föräldrar till barn som nyligen börjat friidrotta en möjlighet att lära sig något om träning och tävling i friidrott, om hur man som förälder kan vara ett bra stöd till ett idrottande barn och vad det innebär att vara medlem i en idrottsförening.

Dessa moment ingår i föräldrautbildningen:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Att vara medlem


I de olika kursmomenten får deltagaren vägledning av Susanna Kallur (världsrekordinnehavare på 60 m häck), Stefan Olsson (generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet), Johan Engberg (f.d. landslagsman i sprint, nu sportchef i IF Göta Karlstad) och Christian Augustsson (lektor i idrottsvetenskap, Karlstads universitet och f.d. mental tränare till Stefan Holm), som i korta filmklipp introducerar respektive avsnitt i kursen. Utöver filmklippen innehåller utbildningen texter som förstärker och förklarar de olika kursmomenten.

Till anmälan >>>

Vill du läsa mer om utbildningen?  >>>


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se