Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Medalj för Karin Arthursson på Madrid halvmaraton

2015-04-26 | Marianne Fricke Stjernström

Först kom det en kvinna och frågade hur Karin mådde. Sen kom en kille och tog henne i armen. Nu får det väl räcka, tänkte Karin irriterat, trött efter den oerhört backiga banan. 

- Du kom trea, sa killen och ville ta henne med sig. Karin trodde honom inte. Men trea var hon.

 


Karin på Spring Cross i år. 

Det tog en och en halv timmas kö att få ut nummerlappen. Ungefär lika lång tid som att springa loppet. Uppladdning i regn och ett par sömnlösa nätter på visserligen ett fantastiskt fint hotell, men som tyvärr låg på värsta partygatan. Sedan var det dags.

Regn även på tävlingsdagen, tack och lov inte spöregn. Temperaturen var okej, 10-15 grader. Men Karin kände skräck och var fullkomligt osugen på att springa.  

- Det var det roliga, förklarar Karin i mobilen efter loppet. Jag var så extremt trött från början. Benen var som träpinnar, totalt stumma. 

Men så var de första fem kilometrarna uppför. 

- Sen var det som jag kom mer och mer. Jag kunde trycka på i nedförsbackarna på den plattare delen av banan, säger hon. 

Mellan 18-20 km gick det uppför igen. Då segade Karin ikapp en dam, med stor kraft och drog ifrån.

- Jag hörde på andningen att hon inte skulle komma ikapp, förklarar Karin som hängde på en kille den sista kilometern och det kändes bra i kroppen.

Nöjd med tiden är hon inte. 1.28.14, men banan var tuff. 21 km Västerbron. Typ. Rapporterade Karin före loppet sedan hon och maken Fredrik joggade delar av banan.

- Fredriks tid var också tre, fyra minuter  långsammare än hans pers, så banan var väl så pass tidskrävande.

Fredrik gick i mål lite före Karin på 1:22:23 på en 42:a plats bland männen. 

Efter loppet fick Karin snällt vänta in maratonlöparna. Det var ruskigt kallt. Hon och Fredrik hade joggat från hotellet och de hade inga överdragskläder. Men vilken buckla hon fick! Nöjt lade Karin ut dyrgripen på Facebook.

Nu var Madrid inte den enda huvudstaden där ett maraton ägde rum denna söndag. London Marathon gick också. Där Paula Radcliff gjorde sitt sista offentliga lopp. Tiden blev 2:36:55. Och där sprang även Pauli Sulonen hälsporre och höftproblem till trots på tiden 4:33:21.

Madrid halvmaraton.

London Marathon.

Artikel om Paula Radcliffs sista offentliga lopp.

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se