Axel Djurberg. Foto: Deca Text&Bild

Mångkamps-SM Fredrik tog sjätte guldet

2021-08-08 | Magnus Wickert

Det fanns en rejäl marginal till tvåan inför avslutande 1500m på en minut och 39 sek. Framför allt diskuskastningen fortsätter att imponera. Nu 44,43 strax innan regnet kom in över Ljungby. Självklart tappade tävlingen fart och moment med paus på över timmen innan hoppandet återupptogs. Segerpoängen skrevs till 7757 poäng.

I damklassen säkrade Amanda Holmberg silvret genom ett nytt personligt rekord i längd 5,93, säker spjutkastning på dryga 35m och ett 800m lopp på dryga 2,23. Därmed blev det ombytta roller på silver, brons eftersom Amanda förra året tog tredjeplatsen.

Simon Thor som haft en jobbig USA period under våren har nu börjat hitta form igen. I Ljungby räckte det till ett brons i juniorklassen. Framför allt stav och spjut ser bra ut inför JSM om två helger.

Bakom Amanda gick F19 tjejerna Clara Fallenius och Laura Fodor mot en finfin dubbelseger och dessutom bonusplacering som fyra och femma i damklassen. Laura persade i alla grenar andra dagen och Clara i två av tre.

Erik Larripa Taxell genomförde sin hittills bästa tiokamp sett till stabiliteten. En rejäl regnskur under söndagen pausade höjdhoppet och till slut avbröts höjden med Erik på 1,73 istället för att genomföra en extra uppvärmning. En dryg decimeter från perset medför självklart ett poängtapp men smart drag inför kommande helg.

I P17 gjorde Elias Boman flera fina prestationer under dagen i paritet med pb i samtliga grenar. Efter avslutande 1000m kunde Elias glatt konstatera att han slutat femma i tiokampen. Avslutande 1000m var dessutom nytt pb på 2,56,32

Gabbe Heen som i år gjort en drastisk förändring i greninriktning från kula till tiokamp genomförde sitt första senior SM som mångkampare. Men det var snubblande nära att redan i första kampen komma över 6000 poäng. Nu saknades det ynka 42 poäng. Jag vågar sticka ut hakan och påstår att Gabbe kommer att vara den tiokampare som förbättrar sin poäng mest under 2022.

Preliminärt blev det 30,25 SM pokalpoäng

Foto: Maria Samuelsson och Magnus Wickert

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se