Starten på Tjejmilen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Mångkampen i Ljungby

2021-05-22 | Magnus Wickert

Sju aktiva från Hässelby är i Ljungby för mångkampande tillsammans med fyra coacher. Klara Rådbo leder K22 efter dag 1 efter en kanonfin första dag med flera fina resultat, som varit pb om inte vinden vart lite för stark. Vincent Arousell är två i P19 klassen efter en minst lika fin första dag. Arrangerande Ljungby vände löpningar och hopp efter vinden vilket alla aktiva uppskattade rejält. Även om det inte blir giltiga pb så är det alltid bättre för känslan att få vinden i ryggen.

I F19 ligger Clara Fallenius trea efter en mycket bra inledning där endast kula var i underkant. På femte plats i F19 hittar vi Laura Fodor som också gjort en kanonfin inledning men med samma gren i underkant. Serien ligger för båda i paritet eller lite bättre än förra årets SM som gick senare på säsongen. En bra säsongsöppning med andra ord.

Fredrik Samuelsson stötte 13,89 i kula som ett litet genrep inför kommande helgs mångkamp i Götzis. Carl af Forselles och Jonatan Håkanson genomför enbart kast denna helg och gör sin första mångkamp om några veckor i Sollentuna.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se