Fotograf Sofia Boman

Mångkamp dag 2

2019-09-15 | Magnus Wickert

Linus Jonsson behöll sin tätposition i P15 även under andra dagens tävlingar och svarade därmed för en bragdinsats. Sällan har det hänt att en segrare nollat i en gren. Och har det hänt så kan vi på rak arm i alla fall inte säga när. Sällskapet på prispallen stod bland annat Elias Boman för när han med dagens brons tog hem sin första medalj i SM sammanhang.

Två silvermedaljörer blev det under andra dagens tävlingar. Klara Rådbo kunde försvara silvret i F19 trots en ömmande baksida som bland annat gjorde att längdhoppet bara kunde genomföras med kort ansats.

Laura Fodor gjorde en otrolig klättring i resultatlistan i F16 de två avslutande grenarna med nytt pers i spjut 31,67 och sen grenseger på 800m. En klättring från åttonde till först femte och sen hela vägen till silvret. Clara Fallenius slutade sexa och Marika Åstrand elva i tävlingarnas största startfält.

Elias Lind slutade på femteplats P16 efter en mycket stabil serie där pricken över i helt klart är perset i stav från dag 1 med 3,64.

Alla resultat

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se