Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Louise och Charlotte skriver inför VM-maran

2015-08-28 | Marianne Fricke Stjernström

Nu är det nära. På söndag är det dags, knappt tre dagar kvar, skriver Louise Wiker i sin blogg inför damernas maratonlopp i friidrotts-VM som startar kl 01.30 svensk tid på söndagsnatten. För både Louise och Charlotte Karlsson handlar det om vila och lätt träning inför VM-debuten. 

 


Sista träningspasset inför VM-maran. Louise Wiker (till vänster) och Charlotte Karlsson kor snabba intervaller tillsammans med tränaren Anders Szalkai.

 

- I onsdags var sista passet med kvalitets-inslag, 3km + 5x300m på bana som jag körde tillsammans med min tränare Anders Szalkai och lagkompis Charlotte Karlsson, skriver Louise.

- Ni kanske undrar varför så korta intervaller? Så nära inpå loppet är det mest för att pigga upp benen så att de inte slöar till nu när jag reducerat träningen med minde än hälften sista 8 dagarna.

- Jag tror att jag springer färre pass än många andra den sista veckan inför ett marathon-race, skriver Charlotte i sin blogg.

- Många blir nervösa av att vila för att de tycker att de tappar form. Jag blir nervös om jag springer för mycket då jag är rädd att få trötta ben till racet.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se