Långlöpargrupp

Långpass på söndagar

2015-01-13 | Solveig Hellmark

Lugna långpass sitter bra dagen efter lördagsträningen. "Om man är lite trött efter lördagsträningen håller man nere farten på långpasset under söndagen", sa Rune när vi frågade om det verkligen var bra att springa långt när man kände av gårdagens träning. 

Anna hade anmält sig till sitt andra Stockholm Marathon och jag skulle springa mitt första i år. Det var vinter, kallt och mörkt, knappast inbjudande när man skulle ut på långpass. Då underlättar det om man har sällskap, tänkte vi och startade först med  längre rundor på måndagskvällarna men insåg snart att då kunde vi inte ta favoritrundan längs vattnet bort till Drottningholmsbron och tillbaka. Det krävs dagsljus för att se stigar och gångvägar som mestadels saknar belysning. 

Så här års får man alldeles lite dagsljus, resonerade vi och förlade långpassen till söndagar istället. Beroende på om det är snö eller barmark väljer vi olika rundor. I söndags när det snöade och var halt blev det Riddersvik, Skälby, Kälvesta, runt Hässelby slott och gångvägen genom Hässelby tillbaka till IP.

Numera får vi ofta sällskap av andra från långlöpargruppen. Det är roligt. Vi träffas vid omklädningsrummen på IP klockan 10.00 som vanligt, fast på söndagen. Rundan väljer vi efter väder och före. Kom om du tycker att det verkar kul!


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se