Fotograf Sofia Boman

Lagguld för Sanna Mustonen på NM i terräng

2018-11-12 | Marianne Fricke Stjernström

- Loppet kändes bra för min del. Jag kände mig stark och sprang smart och tillsammans med Lisa och Sara så lyckades vi springa hem lagguldet före Danmark, rapporterade Sanna från Island.


Reykjavik bjöd på ungefär samma höstväder i helgen som Sverige. En mulen himmel med 7-8 grader och en mycket tunglöpt bana. 

Sverige begåvades med totalt nio medaljer vid terräng-SM i helgen. Två guld, fyra silver och tre brons. Sanna Mustonen har nu begett sig hemåt med sitt lag-seniorguld i bagaget. Det gick även bra för Axel Djurberg, en av de nya hässelbyarna inför nästa säsong. Han återvänder till Sverige med ett lagsilver i P19.

- Jag tog totalslut med 1,5 km kvar. Sen var bara att kämpa in i mål. Det var en tuff bana med riktigt tungt underlag vilket inte riktigt passar mig. Men mina två lagkamrater Omar och Emil gjorde riktigt bra lopp och vi tog ett lagsilver, skriver Axel ödmjukt i ett mess. Men se på banan! Löparna får vara glada att skorna inte åts upp av underlaget.  

Även hässelbyaren Linnea Sennström, var med och tävlade i F19. Laget hamnade precis utanför medaljplats. Noterbart är att Linnea de andra två svenskorna i laget inte är nitton, utan utan kan tävla i samma klass även nästa år.

Samtliga resultat >>>

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se