Fotograf Sofia Boman

Klubbkonferens på Lejondals Slott

2016-10-17 | Mateusz Stec

Den gångna helgen hölls en klubbkonferens. Under ett dygn fick klubbens aktiva, tränare, anställda, och styrelsen möjlighet att sammarbeta kring strategiska frågor inom föreningen.

Klubben har som målsättning att hålla en klubbkonferens vart annat år. Till denna bjuds representanter för aktiva och tränare samt anställda och styrelsen. I år deltog 25 personer. Det var andra gången som den organiserades och för andra gången hölls den utanför Bro.


Konferensanläggningen Lejondals Slott

Konferensen bjöd både på information och diskussion.  Deltagarna fick höra om arbetet som görs för att uppdatera klubbens statistik, ekonomin, hallsituationen i distriktet, samt framtiden för Sveriges främsta friidrottstävlingar. Grupparbetet fokuserade på klubbens målsättning, utveckling av barn och ungdomsgrupper samt att få aktiva att hålla på längre. Flera gånger hettade diskussionen till, speciellt då man diskuterade idrottsplatsen, men klubbens ordförande alltid lyckades återskapa lugnet. Blandningen av deltagare bidrog till att man tog upp många aspekter kring varje fråga. Som sista punkt diskuterade mötesdeltagare SM-utredningen, ett remisförslag som är tänkt att behandlas under Svenska Friidrotts kommande årsmöte och som väsentlig kan förändra SM-tävlingar och beräkningen av hur man utser Sveriges bästa förening. Aktiva och tränarna gav flera synpunkter som klubben kommer att arbeta vidare kring och vilka man kommer att ta med sig till förbundets årsmöte.


Presentation av grupparbetet.

Under kvällen hölls en biljardturnering. Förutom sina biljardfärdigheter kunde alla deltagare använda livlinor som gav diverse fördelar. Dessa användes flitigt och bjöd på både glädje och sorg. Eftersom spelet var en snabb version av biljard var varje stöt av stor vikt. Den del åkte på minuspoäng men alla kämpade in i det sista. Direkt från start visade Fredrik Samuelsson var skåpet ska stå och åkte ut i första omgången. Conny Sundh ville inte använda någon av livlinorna för ”ingen kommer ihåg en fegis”. Efter en och en halv timmes spel kunde slutligen finalen mellan Linda-Marie och Jan Samuelsson avgöras. Här kom Linda-Maries långåriga erfarenhet av kulor väll till pass och hon van hela turneringen.


Spänt läge vid biljardbordet.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se