Sarah Lahti, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Kampen om pallplatser på Lag-SM

2018-07-10 | Bengt Olsson

Med stor kämparglöd slogs ett desarmerat Hässelby med alla krafter på Lag-SM för pallplatser. Herrarna lyckades knipa ett brons i den avslutande stafetten, damerna blev fyra.

Här kommer ett långt reportage från Lag-SM, författad av inte mindre än klubbens ordförande. Den som väntar på något gott... 


Foto: DECA Text&Bild.

Lag SM genomfördes i helgen i Helsingborg och Hässelby var kvalificerade för final för såväl kvinnor som män.

Vi har en lång serie av medaljplaceringar. Tjejlaget hade innan årets final tagit medalj 21 år i rad medan killarna tagit medalj 17 år i rad.  

Lagen ställer upp med en deltagare i varje gren och det blir alltid ett spännande pussel med att välja den bästa laguppställningen med utgångspunkt från de som är tillgängliga. I år påverkades klubbarna av UEM som gick samma helg samt av JVM som börjar den här veckan. Anton Axelsson och Louisa Bivstedt deltog på UEM samt Amanda Hansson och Lisa Gunnarsson är våra deltagare på JVM.

Hässelby, liksom sannolikt flera andra klubbar, fick också sent skador som ledde till omplaceringar i laget. Vi tappade bl.a. Jesper Hellström, som skulle hoppat både längd och tresteg. Det ledde till flera ändringar i laget som försvagade oss.

Alla som var på plats satsade dock allt med målet att försöka hålla vår långa medaljsvit vid liv. Ett speciellt tack till Angelica Bengtsson som åkte hem direkt efter sitt svenska rekord i stav i Lausanne. Det innebar att hon fick gå upp kl. 03.00 på morgon för att hinna ta flyget 06.00 från Geneve. Hon hann med men fick inte med sig några stavar. Trots det blev det en andra plats för henne. Direkt efter tävlingen tillbaka till hotellet för att nästa morgon åka för tävling, nu i Luzern.

Vi hade flera topplaceringar. Vi vann 1500 m för såväl herrar som damer Caroline Högardh debuterade i lag SM genom att på ett mycket imponerande sätt slå Anna Silvander från Lidingö i spurten. Elmar Engholm vann, som vanligt får vi nästan säga, 1500 m genom att relativt lätt spurta ifrån Emil Danielsson från Spårvägen.

Även Fredrik Samuelsson fick en seger i längd samt en tredjeplats på 110 m häck.

 


En koncentrerad Caroline Graveley, 2003, inför ett av hoppen i tresteg. Bästa hoppet blev 10:18.

Bland damerna sprang Malin Skogström riktigt bra på korta häcken där hon blev 2:a på 13.64. Angelica blev, som tidigare nämnts, tvåa i stav. Även Amanda Lejros blev två och det i kula, liksom Astrid Rosvall på 800 meter. Vidare hade vi fyra tredjeplatser, 400m, 5000m, diskus och i stafett.

Bland herrarna blev det tre andra platser. Simon Pettersson blev två i diskus efter Daniel Ståhl. Simon kastade så långt som 65,44. Världsresultat av såväl Daniel som Simon. Anton Persson blev två på 800m och Emil Blomberg på 5000 m. Herrarna hade även fem tredjeplatser 100m, 110 m häck, kula, slägga och stafett. Vi skall också nämna Grigorius Kyriakoudis som på fredags morgonen blev tillfrågad om han kunde hoppa tresteg och sedan gjorde det så bra att han hoppade 13,63 m.

Vi jobbade som sagt hårt för att få till två ”pallplatser” men lyckades inte. Damerna blev till slut fyra efter Ullevi, Spårvägen och Göta.

Herrarna lyckades dock knippa tredjeplatsen efter en tuff uppgörelse i stafetten. Hässelby och Örgryte hade samma poäng inför stafetten. Vi lyckades slå Örgryte med trehundradelar och det räckte. Ullevi vann före Spårvägen.

I stafettlaget sprang Axel Norén, Olle Forslin, Grigorios Kyriakoudis och Fredrik Samuelsson.

Tack till alla som var med. Bra inställning rakt igenom.

Länk till resultat på SFIFs hemsida.

Har du bilder? Mejla marianne.hsk@telia.com


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se