Atlas. Fotograf Sofia Boman

Jessica Samuelsson och Johan Wissman laddar

2016-04-25 | Johan Wissman och Jessica Samuelsson

Johan och Jessica är på träningsläger i Florida. Träningen fungerar bra för båda, träningsanläggningen är perfekt. Båda ser fram emot en "träningstävling" I Clermont,  som ska bli ett avstamp mot sommarens viktigar tävlingar. Läs här deras egen rapport.


Vi befinner oss återigen på IMG Academy i Florida för att slipa formen inför stundande tävlingssäsong.

Miljön här på IMG är verkligen inspirerande eftersom ett stort antal världselitsfriidrottare tränar här, framförallt sprinters, häcklöpare och längdhoppare. Det är riktigt kul att uppleva deras träning på nära håll och även se seriositeten hos alla i världseliten, alla är här för att prestera.

Förutom bra träningsförutsättningar så finns det utrymme för optimal återhämtning. Här finns både isbad och jacuzzi, samt Compex (muskelstimulerande maskin), ultraljud, foam-rollers m.m. att låna. Maten som serveras är även i toppklass. Träningsförutsättningar är helt enkelt optimala.

Dryga två veckor av Jessicas läger har passerat och lyckligtvis återstår en vecka. Träningen har gått över förväntan och hon kan nu köra samtliga mångkampsgrenar igen, vilket inte var någon självklarhet för bara några månader sedan. Kroppen har känts bra och framförallt är det positivt att den opererade baksidan pallar för den ökade träningskvalitén. Lägret kommer att avslutas med en ”träningstävling” i Clermont (utanför Orlando), det känns som ett bra avstamp för sommarens viktiga tävlingar.

 

Johan är här i fem veckor med sin träningsgrupp från Sundsvall och träningen går enligt plan inför sommaren. Tävlingen i Clermont har länge varit i fokus eftersom det känns viktigt att få en tidig och bra start på säsongen. Förhoppningsvis kommer Johan möta stora delar av både amerikanska och europeiska sprinteliten då Clermont anses som ett ”sprint-Mecka”, där det ofta presteras bra resultat.

 

Hälsningar

Jessica & Johan

 

 

 

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se