Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Guld Fanny

2020-03-07 | Magnus Wickert

Längdtävlingen i F16 bjöd på gastkramande underhållning där det böljade friskt fram och tillbaka om topp tre placeringarna. Fanny Karlsson låg på sjunde plats genom hela tredje omgången och det var läge osäkert om hon skulle få hoppa vidare i finalen. Men väl i finalen släppte det rejält för Fanny med en ökning på över 30 cm till 5,61 i fjärde omgången och därmed ledning. Bakom jagade Nicole Nyberg topptrion och hon ökade i femte omgången till 5,54 vilket gav femteplats endast 7 cm från guldet.

Linus Jonsson putsade sitt personliga rekord på 60m häck i finalen till finfina 8,23. Det räckte till silvret idag även om många av finalisterna sprang snabba lopp. Linus började dagen med att sno till sig en fjärdeplats i kula på nya perset 13,44.

Nora Lindahl tog också medalj på 60m häck med 8,70. Åt guld och silver fanns inget att göra denna dag även om det var riktigt jämnt över mållinjen.

I P15 höjd överraskade Erik Larripa Taxell när han seglade över 1,72 med mycket luft. Den höjden gav en delad sjätteplats och riktigt mersmak inför utomhussäsongen.

Från dagen försök hade vi två aktiva som kvalificerad sig till söndagens finaler. Lia Cederblad gick vidare till 400m finalen i F16 efter ledning från start till mål. Samuel Berhane sprang offensivt och inspirerat i 1000m försöken P15. Andra tid och nytt personligt rekord med en dryg sekund gav finalplats på söndagen.

I SM pokalen blev det 5,375 poäng och med lite flyt imorgon når vi upp till tvåsiffrigt.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se