Bild på Amanda Hansson

Långlöpargrupp

Frauenlauf i Berlin

2015-06-08 | Solveig Hellmark

Glada Hässelbylöpare innan starten i Frauenlauf

Den 16 maj gick Frauenlauf genom den vackra parken Tiergarten i Berlin. Loppet påminner om Tjejmilen men med färre deltagare.  Vi som var vana vid den förnämliga organisationen på Tjejmilen saknade bekvämligheter som toalettpapper på de rosa bajamajorna och bevakad klädinlämning. Tre små tält skulle föreställa omklädningsrum till alla deltagarna.

Banan gick ett varv genom Tiergarten om man startade i promenadgruppen som promenerade 5 km. Milbanan gick två varav runt parken. Löparna startade inte förrän kl. 18.00 på kvällen.

Vi var sex tjejer från Långlöpargruppen som anmält oss på kul. Vi ville kombinera en resa tillsammans och ett lopp som var lagom prestigelöst eftersom vi gick till fots hela dagarna för att hinna se så mycket som möjligt av Berlin.

Vi hamnade långt bak i startfållan för vi ville inte stå och frysa innan start men det gjorde inget för alla var rörande eniga om att vi skulle ta det som ett träningspass och ta det lugnt. Några hade varit skadade och andra kände av skador. När startskottet gick hade vi fullständigt glömt den intentionen och fick trassla oss fram på den tidvis trånga banan men som är fullkomligt platt så det gick ganska snabbt ändå.

Frauenlauf är ett kul lopp. Banan är fin genom parken, mest grusvägar och det var en mäktig känsla att springa fram mot Brandenburger tor.  


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se