Sarah Lahti, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Junior- och ungdomsgrupp

Fantastisk helg på Stafett SM

2022-05-30 | Magnus Wickert

Otroligt spännande helg med massor av fina prestationer från gruppen. Kronan på verket blev guldet i F19 1000m där Clara, Nora, Laura och Lia sprang. P17 killarna Mindor, Erik, Elliot och Ruben var nära att slå klubbrekordet på 4x100m P17. Saknades mindre än 3 tiondelar till klubbrekordet som innehas av fyra äldre aktiva födda -84/-85. En tid som då räckte till guld på SM. 

Vi hade 9 lag som sprang försök i sina respektive klasser och hela 7 lag gick till final där det blev poängplatser (topp 6) för 5 av lagen. Kort sagt ett riktigt bra resultat som alla ska vara riktigt nöjda med.

Fler tävlingar kommer den närmaste tiden:

4-5 juni Adidas Stockholm Marathon + Minimaran med massor av funktionärsjobb. De som inte jobbar på söndagen har träning som vanligt. 

6 juni Kval Kraftmätningen på Hässelby IP där våra 07-08 fajtas om en finalplats med Bromma, Mälarhöjden och Lidingö.

Samma dag även Skararacet i Skara.

8 juni Också tävling på IP men då i Stockholmskampen för 12-13 åringar. Innebär att träning inte kan ske på banan utan blir förlagd utanför. Magnus är tävlingsledare och kan ej hålla i träningen.

11-12 juni SAYO resp GP Sollentuna och Nordiska Mästerskap i mångkamp där Vincent, Laura och Erik kommer att tävla. Magnus och Isak är uttagna som landslagscoacher då.

Om du inte redan är anmäld till SAYO så ska du anmäla SENAST 2 juni 

http://turebergfriidrott.se/arrangemang/sayo/

17-19 juni Världsungdomsspelen i Göteborg 

21 juni Lag SM för seniorerna i Uppsala - du kanske har möjlighet att komma dit och heja fram Hässelbys dam- & herrlag?

Sommarlov startar också snart och då även våra Sommarskolor på IP. Många i gruppen kommer att jobba där. Vi kommer att fortsätt hålla träningstiderna någorlunda som nu för att alla ska få så mycket hjälpa som möjligt. Lägger upp mer info om sommaren och träningsschema för semesterresan senare på den här sidan. 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se