Nora Lindahl, JEM-guld 2023. Foto: Deca Text&Bild

EM i Berlin hägrar

2018-07-26 | Magnus Wickert

Och vi får chansen att se många av Hässelbys aktiva i Berlin. Än så länge finns chans att klara kvalgräns och att få klartecken från förbundskapten Karin Torneklint. Sista chansen är på söndag. Förutom de som fått klartecken i individuella grenar kommer också samtliga stafettlöpare att få klartecken i helgen. Sverige ligger topp 16 i samtliga fyra stafetter 4x100m och 4x400m för både män och kvinnor vilket innebär att det kommer att bli lag där.  Två av våra tjejer har varit inblandade i stafettuppföljningen under året och har således en chans att få klartecken under helgen. Det är Lisa Duffy på 4x400 och Jessica Östlund på 4x100. 

Individuellt kvalificerade aktiva från Hässelby SK är:

Elmar Engholm 1500m

Simon Pettersson Diskus

Fredrik Samuelsson Tiokamp

Isabella Andersson Marathon

Angelica Bengtsson Stav

Lisa Gunnarsson Stav

Frida Åkerström Kula

Som synes aktiva från de flesta grengrupperna och vi hoppas självklart att både Lisa och Jessica finns med bland de stafettlöpare som snart får klartecken i helgen.

Dessutom finns ytterligare några aktiva som kan få klartecken individuellt. Bland annat har ju Emil Blomberg redan underskridit kvalgränsen på 3000m Hinder med 8,36,84 med drygt en halvsekund. Caroline Högardh har snuddat vid samma kvalgräns på 1500m med halvsekunden samt några få sekunder ifrån på 3000m Hinder.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se