Fotograf Sofia Boman

Elmar Engholm tog lagbrons på terräng-EM i M22

2014-12-14 | Marianne Fricke Stjernström

Elmar Engholm kom sexa i sin klass M22 efter ett remarkabelt lopp. Med det var han först i bronslaget i M22-klassen. Denna lagmedalj är den första manliga lagmedaljen någonsin på terräng-EM. Elmar och hans kompisar lämnade många stora löparnationer efter sig.

Elmar trotsade jetlag, lång flygresa och iskall lera med sitt kanonlopp.                Foto:DECA Text&Bild

Aldrig har det gått så bra på Terräng-EM för Sverige som i år. Och Elmar Engholm var hässelbyaren som lyckades allra bäst på Lag-EM. Med sig hem får han en lagbronsmedalj. Elmar ställde upp i M22 och av deltagarna i sitt lag var han den som sprang i mål först.

Friidrott.se står att Elmar sprang ett oerhört väldisponerat lopp och avancerade genom fältet från 62:a plats vid första varvingen till 6:a i mål!

Napoleon 13:e, John 34:a, Alexander 9:a och Elmar 6:a.

Övriga i M22-laget var Alexander Palm 9:a, Napoleon Solomon 13:e och John Kingstedt 34:a.

I lagtävlingen slog Sverige därmed länder som Frankrike, Spanien, Tysklad och Irland.

Bronset är Sveriges första manliga lagmedalj någonsin på terräng-EM.

Agnes Sjöström kom 22:a i K22 och Andreas Jansson 57:a i P19.

Även Agnes disponerade sitt lopp fint. Länge höll hon en 26:e plats, men avslutade loppet med att avancera fyra platser.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se