Fotograf Sofia Boman

Elienor Werner Stockholms bästa F17

2014-12-01 | Magnus Wickert

Det hör inte till vanligheterna att Stockholms bästa P17 och F17 kommer från samma förening. Men så blev alltså i år när Elienor Werner också utvalts av juryn. En häftig säsong är till ända med 7:e platsen på JVM-19 år i Eugene USA som kronan på verket med 4,20, tangerat personligt rekord.

På Finnkampen bevisade hon att hon klarar de stora sammanhangen genom att bli trea i seniortävlingen med 4,00 och två dagar senare blev det seger i Juniorkampen med 4,15. En stark prestation med tanke på att Elli föll olyckligt på träning efter JVM och bröt näsbenet

Hennes bakgrund som elitgymnast gör att Elli är väl förberedd för stavhoppning som kräver mycket av kroppsuppfattning och rumsuppfattning. Direkt efter den avslutade gymnastikkarriären började hon i Hässelby för att få chans att träna med våra duktiga tränare. Conny Silfver som är ansvarig för hennes träning har sedan dess guidat henne till högre och högre höjder.

Fem dagars träning i veckan blir det för Elli utöver studierna på Östra Real där det läses ekonomi.  Med hjälp av sina föräldrar blir det mycket åkande tvärs över hela staden från hemmet på Värmdö till träningsarenorna i Sätra och Hässelby IP.

Nu styr Elli sina mål mot UVM 17 år i Colombia kommande år. Först klara kvalet och sedan siktar Elli på seger om allt funkar. Fram till dess ska hon utveckla sin snabbhet, styrka och teknik för att klara ännu högre höjder i framtiden.



 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se