Vanessa Kamga, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Den första deltävlingen i Stockholmskampen i helgen

2018-04-17 | Magnus Wickert

I helgen brakade det lös ordentligt i den första matchen av fyra i Stockholmskampen. Lagtävlingen för 12-13 åringar där man under en säsong har chans att delta i alla grenar för sin åldersklass och där deltagandet premieras lika mycket som prestationen. Här kan du läsa en kort sammanfattning av respektive lagledare.

13 års gruppen (Maria Samuelssons text)

Efter en lång dag kunde vi summera vår hittills bästa placering i Stockholmskampen = tvåa efter Huddinge.  Vi slog alltså Lidingö, Hammarby, Tureberg och Täby som alla förut varit före oss - ett kvitto på att vi har tvecklats och tränat på bra allihopa!

 Alla gjorde toppenbra insatser med sina egna förutsättningar, och tack vare att vi nu hade fullt lag i alla grenar så fick vi ihop massor av poäng. Att hålla fokus under en hel dag är jobbigt, men det funkade bra tycker vi ledare. Extra kul att vi hade alla i gruppen till start i stav - och i princip alla tog minst en höjd och värdefulla poäng. En tävling som både på tjej- och killsidan tog närmare tre timmar att genomföra!

Otur för Bea på häcken som ramlade och bröt armen, men hon är snart tillbaka på banan igen.

12 årsgruppen (Linnea Funks text)

Grenarna som gällde för 06:orna var 60 meter häck, längdhopp, kula, höjd och 5x200m. Det var en rolig tävlingsdag, några tävlade för första gången, andra utmanade sig själva och tävlade i en för dem ny gren och ytterligare några satte personliga rekord.

Vi hade totalt 6 stycken topp 8 placeringar och i stafetten fick vi ihop två flickor 06-lag och ett pojkar 06-lag, dessa tävlingar är alltid extra spännande och lagandan sätts på sin spets. Summa summarum gjorde alla jättefina insatser och vi tränare är nöjda med kämpaglöden hos alla aktiva. Nu laddar vi om och ser vi fram emot nästa deltävling som är på hemmaplan den 30 maj där grenarna är tresteg, diskus och 5x60 meter stafett.

Det finns jättemånga bilder från Stockholmskampen av Andreas Welander på Facebook >>>


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se