Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Coacher på drift i västerled

2019-01-09 | Magnus Wickert

Under Trettonhelgen fick Magnus Wickert och Johan Fallenius chansen att delta i Europeiska tränarföreningens utbildning. Resan gick till Loughborough, England för kurs i dagarna tre. Här ligger också Storbritanniens  Elite performance center inne på universitetets område just bredvid Paula Radcliffes Stadium (bild).

Det blev en otroligt inspirerande helg med massor av föreläsningar. Första dagen ägnades enbart åt gemensamma föreläsningar oavsett vilken greninriktning man valt för att sedan under andra dagen främst gå med sin grengrupp (snabbhet, kast, uthållighet eller mångkamp).

Jonas Dodoo förläste om sprint och snabbhet. Han är nuvarande coach för bland annat Reece Prescott (9,94) och Chijindu Ujah (9,96) som är Storbritanniens just nu snabbaste sprinters på den manliga sidan. 

Ett stort diskussionsämne under helgen var i övrigt problematik kring brist på sk basic skills som förr tränades via lek i unga år. Som nu måste ägnas en hel del tid åt att träna inom idrotten för att de aktiva ska klara av tillgodose sig den riktiga träningen. En problematik som är likadan över hela världen i dagsläget.

Förutom den bildsköna utomhusarenan är inomhusarenan stor och rymlig med utrymme för alla grenar.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se