Fotograf Sofia Boman

Bra säsongsöppning för Elmar

2015-01-25 | Johan Engholm

Elmar öppnade inomhussäsongen med ett 800m-lopp på "hemmatävlingen", Lobo Collegiate Invite. Det gav ett lovande resultat 1.51,92 i den tunna Albuquerque-luften.  

Bakom sig hade han flera löpare med goda meiter från den amerikanska collegescenen. Framför sig hade han bara Arizonas uppåtgående kenyan Collins Kibet och träningskompisen, den tidigare dubble inomhusmajlmästaren på NCAA och brittiske inomhus-VM-löparen från ifjol, Lee Emanuel.

Loppet var mest en "dust buster", efter några veckor med mycket resor och endast ett banpass i benen. Än så länge är träningen i fokus och loppet grundas med en 13 km snabbdistans dagen innan. Målsättningen är att försöka upprepa kvalificeringen till NCAA-indoor på majlen. Endast de 16 statistiskt bästa löparna får chansen. För detta brukar det krävas 3.58-59. Det är små marginaler, förra året gjorde drygt 40 löpare under 4.01, och få tillfällen att göra lopp på den nivån. Elmar har en stående blogg på "Löpning för alla", där man kan följa hans vedermödor.

Även Emil Blomberg öppnade säsongen bra förra helgen med 1.52,97 på Texas A&M Team Invitational, inomhuspers.

Resultat Lobo Collegiate Invite.

Resultat Texas A&M Team Invitational.

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se