Vanessa Kamga, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Astrid trodde inte på att det gått så fort

2015-05-23 | Marianne Fricke Stjernström

Astrid Rosvall vann C-finalen i Ifam i Belgien. Hon satte nytt personligt rekord med tre sekunder och trodde inte att det var sant när hon hörde tiden.

Här finns även fler lördagslöparresultat.

Astrid Rosvall, Sofia Johnsson och Lisa Duffy är i Belgien för att tävla i löpning. Denna helg med GöteborgsVarvet och nästa då ASICS Stockholm Marathon går, är det tämligen tomt med löpartävlingar på kortare distanser. Tränaren Fredrik Oderborn berättar att de tre hässelbylöparna är långt ifrån de enda svenskar som sökt sig söder ut för att hitta bra tävlingar.

- Ifam, här i Belgien, är kända för att ha bra löpfinaler med bra farthållning.

Han berättar om Astrids lopp:

- De började i en klunga. Astrid låg på fjärde eller på femte plats. Första varvet gick på 63,1. När det var 300 meter kvar på loppet sprang Astrid offensivt och vid 250 meter tog hon ledningen. Sedan höll hon undan hela vägen.

Astrids nya 800-metersrekord lyder numera på: 2.08.55

Astrid var väldigt nöjd direkt efter tävlingen, men hon trodde  först inte på att det gått fort.

Lisa Duffy sprang en B-final på stäckan 400 meter, som hon vann med tiden 54:90.

- Det gick snabbare än på stafett-SM och tidigare har hon inte tävlat på ett tag. Den här tävlingen gav ett bra besked, även om det inte var pers, säger Fredrik.

Sofia Johnsson gjorde 62:50 på 400 meter häck, ett par sekunder från pers.

Resultatsida för Ifam.

Långdistansaren Andreas Åhwall, var inte på Göteborgsvarvet, för han var uttagen till NM. I Århus i Danmark där NM gick, var det 20 grader varmt och inte mycket till vind på stadion där NM-loppet på 10 000 meter avgjordes. Lite för varmt för att vara ultimat för en långdistanslöpare och Andreas tyckte att det var tungt när han sprang i mål med tiden 30.38, rapporterar tränaren Albin Johansson direkt från Århus.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se