Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

ASICS Stockholm Marathon firar 40 år

2018-04-25 | Magnus Wickert

2 juni är det jubileum för ASICS Stockholm Marathon och det blir en folkfest utan dess like inne på Stockholms gator. Fler löpare är anmälda än förra året och prognosen pekar mot runt 20 000 anmälningar. Det är också debut för den nya banan som i år ger löparna en större upplevelse av Stockholm. Hässelby SKs funktionärer är med och bidrar till en av världens högst rankade maror genom sitt arbete denna helg och dagarna innan. Vi saknar dock några ytterligare trafikvakter för att fylla upp alla positioner utefter banan. Anmäl dig som funktionär.

Förutom att banan är ny och kräver flera funktionärer än tidigare blir det andra nyheter för deltagare och funktionärer. Bland annat kommer Nummerlappsutdelning och tillhörande expo/mässa att ligga i Kungliga tennishallens lokaler en bit bort på Lidingövägen. Här kommer ASICS att ha en butik samt att BMW och andra samarbetspartners visar upp sig.

Hela 12 löpare i anmälningslistan har genomfört samtliga Stockholm Marathon sedan första året 1978. 

Zeta Pastapartyt och klädinlämningen flyttar från Östermalms IP till Stockholms Stadion. Även själva starten skjuts fram på Lidingövägen och kommer att ske nästan rakt utanför Klocktornet på Stadion. Första startgrupp skjuts iväg klockan 12,00 lördagen 2 juni.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se