Fotograf Sofia Boman

Amanda snubblande nära klubbrekord på IJSM

2017-02-18 | Magnus Wickert

Amanda Hansson persade rejält både i försök och  i finalen på 60m. Det resulterade i guld F19 med kanonfina tiden 7,47. En ynka hundradel från klubbrekordet för kvinnor på distansen. Jesper Hellström som förra helgen gjorde debut i seniorlandslaget segrade nu M22 längd med 7,29 endast några centimeter före Andreas Carlsson från Ymer.

Det blev ytterligare tre medaljer av silvervalör under dagen. Först av alla var Patrik Lindstedt som med 14,69 knep silvret. I sista kastet landade den tunga vikten i trakten av vad som krävdes för guld men ringkanten gick inte att undvika i rotationen vilket gjorde kastet ogiltigt.

I P19 stav var det så jämnt att segern försvann från Jakob Samuelsson på fler rivningar. Resultatet 4,67 var samma som segraren men alltså fler rivningar i bagaget för Jakob ledde till silver istället för guld.

Malin Skogström hoppade hem silvret i K22 höjd på 1,64. Under tävlingen trampade hon till hälen vilket gjorde att försök på riktigt höga höjder var omöjliga denna dag. Imorgon blir det häcklöpning istället. DÅ springer man på främre delen av foten säger Malin.

Från 1500m försöken var det flera som tog sig vidare till morgondagens finaler. Anton Persson och Erik DJurberg i M22 samt Stefan Stojanovic i P19. Även Linnea Sennström springer final i F17 imorgon på 1500m.

Fler finaler imorgon med intresse blir också längdhopp F19 med Amanda Hansson. Kula M22 Gabriel Heen, P19 Patrik Lindstedt och Jakob Samuelsson samt tresteg för både Jesper Hellström och Jakob Holmberg Tysén.

Fredrik Samuelsson kände sig både sliten i kroppen efter förra helgens mångkamp och vaknade dessutom med förkylning i kroppen. Det stod tidigt klart att vi inte skulle chansa så här nära IEM säger pappa Janne.

Lördagens resultat på IJSM

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se