Fotograf Sofia Boman

1.07:16 av Marcus Åberg på Marrakech halvmaraton

2016-01-31 | Anders Olsson och Marianne Fricke Stjernström

Nu börjar "vårens" långlöpartävlingar. Först ut är Marcus Åberg och Josephine Ambjörnsson. Marcus konstaterar att vinterns grundträning givit resultat när han testade sina krafter på Marrakech halvmara och persade med 45 sekunder, medan Josephine sorgesamt förlorade fem minuter på en dåligt organiserad start.

 


Nöjd Marcus Åberg efter årets halvmaratondebut.

Marcus Åberg gladde med att förbättra stt personbästa på halv maraton (21 098 meter) till  1.07.16 vid Marrakech halvmaraton i Marocko. Markus var bäste svensk i loppet på 30:e plats.

I fjol noterade Marcus som bäst 1.08.00. Söndagens tid 1.07.16 hade räck till en tionde plats på fjolårets Sverige-bästa lista.

– Det har fungerat bra under hela loppet. Jag höll jämn fart från start till mål, berättar Marcus.

På sin facebooksida skriver han att det känns riktigt gött att inleda året med att persa. Så nu blir det att fira. "Och ja, det blev lite fel i resultatlistan så jag sprang i ett annat namn, detta ska ändras. Tack för alla hejarop också!"

På Marcus blogg berättar han före loppet att han sig väl förberedd. Och så snart han har vilat ut kan antas att en utförligare beskrivning av det lyckade loppet läggs ut på Marcus blogg.

Josephine Ambjörnsson, som avslutade förra säsongen så starkt, hade också hoppats på en bra start på löparåret 2016. Dessa förhoppningar grusades dock direkt för Josephine som inte var seedad bland elitlöparna. I en illa organiserad start förlorade hon cirka fem minuter och fick sedan nöja sig med en tid på 1.23.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se